top of page

Introductie Bushcraft

IMG_3931-e1545640531169.jpg

Overzicht cursus

Wil je meer weten over Bushcraft? Dan is deze tweedaagse cursus echt iets voor jou! Op een laagdrempelige maar wel leerzame en soms spannende manier, leer je de basis-bushcrafttechnieken. Deze twee dagen zijn er speciaal voor jou, zodat je je kunt oriënteren in deze wondere, wilde wereld. Afgelopen jaar is de interesse in Bushcraft explosief gegroeid en onze tweedaagse cursussen waren allemaal vol. Boek snel als je er op tijd bij wilt zijn. Deze cursus is eigenlijk de basis van onze bushcraft filosofie. Er is lang nagedacht over de invulling en na acht jaar is het programma zo ingedeeld dat je een duidelijk beeld hebt van wat bushcraft is maar nog belangrijker, van wat je zou moeten weten als je een paar nachtjes in het wild zou zitten met respect voor de omgeving om je heen.

 

De eerste dag zullen we aandacht besteden aan het bouwen van een onderkomen. Een veilig onderkomen is namelijk een van de eerste dingen die je nodig hebt in een overlevingssituatie. We zullen leren hoe we mes en zaag veilig kunnen hanteren en ook leren we vuur maken op verschillende manieren. Bij vuur maken hoort ook tondel en (aanmaak)hout verzamelen en nog belangrijker: hoe bereid je een vuur voor, hoe onderhoud je een vuur en hoe laat je de vuurplaats achter als je vertrekt? De tweede dag komt het herkennen van bomen en wilde planten aan bod. Als afsluiter, afhankelijk van het seizoen, maken wij een eenvoudige pothaak en kookstellage zodat je op een makkelijke en snelle manier je eigen potje kunt koken of gaan wij aandacht besteden aan het slijpen van een mes.

 

Deze cursus is voor iedereen vanaf 16 jaar maar onder begeleiding van een ouder zijn kinderen vanaf 10 jaar ook welkom mits ze enige ervaring hebben in het buitenleven door bijvoorbeeld scouting en wildkamperen.

Inhoud cursus
  • Mes en zaag veiligheid

  • Opbouw onderkomen van verschillende materialen

  • Verschillende kooktechnieken

  • Vuur maken (tondel, ‘fire lay’, keuze hout, vuurslag, firesteel)

  • Noodsignaal

  • Planten en boomuitleg

  • Slijpen van een mes/pothaak

Aantal deelnemers
Aan deze cursus kunnen maximaal 16 cursisten deelnemen

Wanneer
  • zaterdag 11 november 09.30 uur - zondag 12 november 16.00 uur

  • zaterdag 18 november 09.30 uur - zondag 19 november 16.00 uur

Locatie

Landgoed Beukbergen

Amersfoortseweg 59

3712 BB Huis ter Heide

Kosten

Prijs per deelnemer exclusief BTW. en inclusief parkeren, les- en oefenmaterialen, koffie en thee en bushcraft mes is € 169,45,-

bottom of page